Projekt "raSTEMo uz inovacije"

Cilj projekta „raSTEMo uz inovacije“ je unaprijediti kompetencije učenika i nastavnika Srednje škole Stolac iz STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) i ICT (Information and Communication Technology) područja, da bi se povećao broj učenika koji upisuju STEM studijske programe kako bi stekli vještine koje su potrebne da bi bili ravnopravni sudionici društva u 21. stoljeću.

Projekt "3D printer - stvori sve što želiš"

Krajem 2016. godine udruga građana „Inicijativa“ Stolac krenula je u realizaciju projekta „3D printer – stvori sve što želiš“. Novčana sredstva osigurana su preko natječaja za dodjelu sredstava dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću u 2016. godini, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, u programu promoviranja tehničke kulture. Projekt je namijenjen učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Stocu za usvajanje novih inovativnih načina stjecanja znanja i kompetencija na području primjene 3D tehnologije, ICT tehnologije, tehničke kulture i robotike.

Festival "SMART FEST - Stolac Music and ARTs festival"

SMART fest (Stolac Music and ARTs festival) svake godine dva dana u mjesecu lipnju u gradić na Bregavi donosi spoj glazbe, kazališta, ulične umjetnosti, filma te svega što bi se moglo svesti pod nazivnik urbane kulture. Težnja festivala je da kroz različite kulturne i umjetničke sadržaje postane i ostane urbano i kulturno naslijeđe grada Stoca.

Film "Zapisi s hodoćašća na kraj svijeta - Camino de Santiago"

Film "Zapisi s hodoćašća na kraj svijeta - Camino de Santiago" je dokumentarni film nastao u produkciji udruge građana Inicijativa Stolac. Glavne uloge u filmu imaju Stočani Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš koji su hodočastili svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put,