Festival "SMART FEST - Stolac Music and ARTs festival"

SMART FEST je kulturno-glazbeni festival razbacan po raznim lokacijama u gradu. Zamišljen je kao spoj kulture i glazbe koji će svim zainteresiranim ponuditi međusobnu interakciju, sudjelovanje i uključivanje u razne festivalske sadržaje. Radionice, kazališne predstave za djecu i odrasle, koncerti grupa i pojedinaca – sve su to sadržaji koji će upotpunjavati festivalsku satnicu.  

Film "Zapisi s hodoćašća na kraj svijeta - Camino de Santiago"

Film "Zapisi s hodoćašća na kraj svijeta - Camino de Santiago" je dokumentarni film nastao u produkciji udruge građana Inicijativa Stolac. Glavne uloge u filmu imaju Stočani Anđelko Šutalo i Vlado Terkeš koji su hodočastili svetome Jakovu i kamerom bilježili svoj put,

Projekt "3D printer - stvori sve što želiš"

Krajem 2016. godine udruga građana „Inicijativa“ Stolac krenula je u realizaciju projekta „3D printer – stvori sve što želiš“. Novčana sredstva osigurana su preko natječaja za dodjelu sredstava dijela prihoda ostvarenih po osnovu naknada za priređivanje igara na sreću u 2016. godini, Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, u programu promoviranja tehničke kulture. Projekt je namijenjen učenicima i nastavnicima osnovnih i srednjih škola u Stocu za usvajanje novih inovativnih načina stjecanja znanja i kompetencija na području primjene 3D tehnologije, ICT tehnologije, tehničke kulture i robotike.